Det magiska molnet, Niklas tankar:

Det mystiska skeppet, den första boken om Joar och Mira och deras äventyr i Öriket, var en ren dröm att skriva. Miljö, dialog och bokens handling kom av sig själv, utan ansträngning. Det mystiska molnet var på många sätt ÄNNU enklare. Jag började i ena änden och sedan växte historien medan jag skrev. Bergsvågen Joar möter i den första höststormen hade jag inte tänkt ut i förväg, den bara dök up. (Det mötet kan du läsa i smakprovskapitlet.) Likadant med havsdraken som flyger efter Bergsvågen. Alldeles underbart med den sortens överraskningar.

Jag ville att boken skulle heta "Det gamla riket", en titel som kittlar min fantasi på alla möjliga sätt, men det blev "Det magiska molnet" i stället. En titeln som självklart passar väldigt bra ihop med den första bokens "Det mystiska skeppet", men den titeln var jag inte heller helt nöjd med... gnäll, gnäll. :)

Musik som hjälpte mig att skriva: Damascus och Center of the Sun (Solarstones chilled out remix), Conjure One. Tack Nafisa!

Niklas tycker: Jag gillade verkligen skrivarbetet. Joar och Miras upptäcktsfärd genom Öriket trycker på alla möjliga knappar i mig. Fantastisk känsla som jag hoppas läsarna också får uppleva.