Krigare utan minne, Niklas tankar:

Jag hade länge funderat på att inleda en fantasybok med att en man vaknar på en öde strand utan att veta vem han är eller var han befinner sig. Inte ens världen har han några minnen av. Allt är främmande. På så sätt får läsaren och huvudpersonen utforska världen tillsammans, med lika nyfikna ögon.

Våren 2007 hade idén mognat såpass att jag skickade ett mejl till LL-förlaget. Det blev ja väldigt snabbt. Sedan var det bara att skriva.

Men jag hade faktiskt inte en aning om vad som skulle hända i boken. Mannen som vaknar möter människor som antingen är livrädda eller försöker döda honom, men han vet inte varför. Berättelsen växte i mitt huvud medan jag skrev och idén fascinerade mig så mycket att det hela tiden kom nytt. Till slut visste jag till och med hur jag skulle knyta ihop allt.

Och i dagarna tackade LL-förlaget ja till ytterligare en bok om Biko. Den här gången vet jag mer om vad som ska hända och jag tänker skriva en tredje och avslutande bok också.

Omslag: Jag hade ett eget förslag som förlaget tackade nej till. Förlaget kom med ett förslag som jag sa nej till. Då hittade förlaget ett tredje alternativ: Mats Minnhagen. Mats gjorde oemotståndliga skisser. De färdiga bilderna är ännu bättre.

Biko fångad   Biko Bikos minnen

Musik som hjälpte mig att skriva: Tell me why, Supermode; If only you, Danny featuring Therese.

Människor som hjälpte mig att skriva: Min kompis Tobias Landström.

Niklas tycker: Kanske mitt skönaste skrivande hittills. Jag behövde bara sätt mig vid datorn så ramlade historien ut. Manuset skrevs faktiskt delvis tidiga mornar på en varm balkong på grekiska ön Thassos, sommaren 2007.

Låtsasskriver