Krigarens sista strid, Niklas tankar:

Det här är förmodligen den mest brutala boken jag någonsin skrivit. Bitvis fullkomligt besinningslös.

Idén är enkel. En man förs till en gladiatorarena och tanken är att han ska dö där. Men det vill inte mannen. Han ställs mot allt farligare fiender och besegrar dem en efter en,

men till slut ställs han mot fiender han inte vill besegra. För det skulle förändra honom som människa, göra honom till någon annan än den han vill vara.

Jag var fundersam när jag skickade manuset till Andreas på förlaget. Skulle han förstå tanken bakom hemskheterna eller fastna i hur vidriga de faktiskt är? Men Andreas förstod. Han erkände att han blev illa berörd av det som hände, men ville inte att något skulle ändras. Tack, Andreas!

Boken tog tre veckor att skriva. Historien var bara halvfärdig när jag började, men allt ramlade på plats medan jag höll på. En av de enklaste böckerna jag har skrivit.

Bekännelse: Naturligtvis är upplägget en ripoff på Ridley Scotts storfilm Gladiator. Men om man ska stjäla historier kan man lika gärna göra det från de allra bästa. Tack för inspirationen, Ridley!

Trilogin om Biko klar. En hel fantasytrilogin som du kan läsa på tre timmar. Visst är det snyggt?

Omslag: Mats Minnhagen gjorde suveräna bilderna den här gången också. Det färdiga omslaget är brutalt - och jättesnyggt. Jag har skrivit ut det och har det som väggbild. Tack, Mats!Musik som hjälpte mig att skriva:
In and out of love, Armin van Buuren - refrängens vokala vemod sitter som en fläskläpp till de två sista böckerna i trilogin.
Tell me why, Supermode - fullt ös från början till slut. Omöjlig att slöa till.

Jag tyckte: Brutal.
Jag tycker: Brutal. Men med en stråle av ljus på slutet.

Status: 144 sidor. Utkom hösten 2010.