Recensioner, En magikers styrka:

 

"Detta är en lättläst och spännande fantasyroman som går att läsa både av ungdomar och vuxna. ... Krog använder ett snabbt tempo, många scenväxlingar och korta kapitel med cliffhangers i slutet för att "enligt instruktionsboken" tvinga kvar läsaren framför den spännande boken. Det fungerar! Visst har romanen sina svagheter. Främst de många personerna som det är svårt att hålla reda på, och de torftiga beskrivningarna av dem. Också problemen med magi som alla fantasyförfattare tycks brottas med är tydliga här. När magin blir för dominerande blir man fartblind och tycker att det mest blir fyrverkeri av det hela. Ändå en mycket underhållande roman." Betyg: Tre dolkar

Robert Andersson, Mitrania nummer 2, 2002

 

"En fängslande och mycket spännande fantasyberättelse som jag sträckläste. Språket är ledigt och flytande."

Anette Mjölberg, Bibliotekstjänst

 

"Det är roligt att kunna rekommendera en svensk fantasyförfattare bland alla anglosaxiska, även om det i denna liksom i förlagorna i mycket handlar om strider, slagsmål, hjältar, trollkarlar och monster."

Staffan Engstrand, Bibliotekstjänst

 

"Jag tycker inte att han lyckats så bra den här gången ... Min kritik ska dock ses i ljuset av att Niklas Krog i grunden är en utomordentligt driven författare. ... Så nog kan även En magikers styrka ge en ordentlig skjuts, när lusten att drömma sig bort blir akut."

Peter Grönborg, Borås Tidning

 

"I En magikers styrka får läsaren knappt en skymt av någon vardag, och även om här talas om långa avstånd så utgör de inget problem. Och i Krogs roman är det bara de omåttligt starka som räknas ... Bokens klart uttalade budskap är att fred bara kan skapas genom överlägsen styrka." (Jag antar att man inte kan övertyga alla. N. :-)

Kent Hägglund, DN

 

"Och denna berättelse är verkligen bra. Vissa författare får öva sig på att skriva bra, men det verkar som att Niklas Krog fått den gåvan. En riktig fantasybok som säkert kommer till alla fantasyälskares hjärtan."

Lina Bergman, Västerviks-Tidningen

 

"Niklas Krog har en flödande, nästan oregerlig fantasi och stor berättarglädje, som räcker till många tjocka bäcker. ... Men författaren följer också enskilda människoöden i sin skickligt flätade intrig, där fokus hela tiden växlar i en jämn men samtidigt eggande rytm."

Ying Toijer-Nilsson, Svenska Dagbladet

 

"Jag kan inte avgöra om Niklas Krogs fantasy är placerad i en framtid eller i en tid som ligger långt bakom oss. Det spelar heller ingen roll. För han skriver spännande och romatiskt. Och mycket vackert."

Lena Kjersén, Västerbottens-Kuriren

 

"Boken ger mycket att reflektera över, som vikten av tillit och kärlek och att vägen till livsglädje och inre styrka är att göra det man verkligen tror på. En tredje del är planerad och jag ser fram emot ännu en bok att sträckläsa."

Agneta Edwards, Helsingborgs Dagblad

 

"Fantasyböcker är något som tilltalar både vuxna och ungdomar. Niklas Krog fortsätter med sin andra del i fantasytrilogin om Frihetskrigen. ... Det är en skickligt sammanvävd historia med flera parallella linjer berättade på ett ledigt och flödande språk i korta snabba kapitel."

Thomas Brylla, Vetlandaposten