Recensioner, Krigarens väg:

 

"Den oförtrutet produktive Niklas Krog har kommit med en fortsättning på En krigares hjärta som utkom redan för tio år sedan. Krog skriver rakt och detaljrikt, som en ytterst förfinad maskin. Lusten till storyns vindlingar präglar detta säregna och ambitiösa författarskap. Den nya boken, Krigarens väg, är ett fullgott alternativ till de dominerande översättningarna i fantasygenren."

Magnus William-Olsson, Aftonbladet

 

"Föreliggande bok är femte delen i författarens serie om Frihetskrigen. På samma gång är den en fristående fortsättning på En krigares hjärta (1997), som är första delen i serien. Huvudpersonen är än en gång Sayn Shanda, krigaren och hjälten från det första kriget. Tillsammans med sin wyvern Sheeba har han nu uppnått sitt mål att befria Unadan från de två kaosmakterna. Ändå är han inte nöjd, något driver honom vidare - denna gång till Iskargo, den förlamande kylans yttersta utmarker. Och där visar det sig att det första frihetskriget nog inte riktigt är över. Samtidigt som Sayn nu försöker finna sig själv och sina rötter, måste han bekämpa Nidaros fasansfulla avkomma, som bidat sin tid... Krogs berättarförmåga är lika excellent som tidigare, och hans mytisk-magiska värld känns trovärdig och självständigt utformad trots sin inslag av fantasygenrens standardrekvisita, exempelvis den pseudomedeltida miljön. Stilen är korthugget effektiv med mycket dialog."

Sonja Winnerstig, Bibliotekstjänst

 

"Krigarens väg, som fortsätter berättelsen om Sayn och Sheeba är en välskriven, tät och mycket fartfylld historia. Fantasyberättelsens ingredienser med okända världar, varelser och kommunikationssätt mellan individer finns med och varje läsare har full frihet att göra sina egna illustrationer till berättelsen. Språket är fylligt utan att bli pratigt, huvudpersonerna är tydliga karaktärer med både naturliga känslor och övernaturliga styrkor. Till exempel ställs huvudpersonen inför det svåra valet att följa sin kallelse att utforska det okända och den relativa tryggheten som finns när man hittar en käresta. Vänskap och tillit finns mjukt och intensivt skildrade, bland annat den mellan Sayn och hans följeslagare Sheeba. Stundtals är historien skrämmande och och utgången oviss intill den mycket spännande upplösningen. Vem överlever och hur ska berättelsen fortsätta? Återigen fångar Niklas Krog de fantasyintresserade i ett fast grepp."

Eva E:son Fransson, Bibliotekstjänst