Recensioner, En krigares hjärta:

 

"Sayn är en jättemodig pojke på ungefär 18 år. När han gick i krigsskolan var han en av skolans bästa elever. Han är också väldigt snäll, och man börjar tycka om honom med en gång när man läser boken. Boken är jättebra och det händer något hela vägen igenom den. Den är också lätt att komma in i. Och när man väl har börjat läsa den kan man inte lägga den ifrån sig. Inget i boken är dåligt. Läs den!"

Agnes Holmberg (12 år), Julia

 

"Niklas Krog fortsätter i samma goda stil som debutboken Under Guds himmel gav prov på."

Staffan Engstrand, Bibliotekstjänst & Sundsvalls Tidning

 

"Handlingen är mycket spännande och välkomponerad, med fantasieggande namn och miljöer. ... Krogs berättelse påminner om Ursula K LeGuins serie om Övärlden. En riktig slukarbok!"

Anette Mjöberg, Bibliotekstjänst

 

"Niklas Krog skriver så att man hänger med och sjunker in i fantasyvärlden. Boken är bra, och spännande nästan hela tiden. Den passar nog bäst från tolv år och uppåt"

Lina Bergman, Västerviks-tidningen

 

"För fantasyälskaren är den här boken ett måste, och för den som inte läst fantasy tidigare är den perfekt eftersom man inte måste läsa fem böcker för att förstå berättelsen."

Rickard Hallberg, Vetlanda-Posten, Smålandstidningen & Tranås Tidning

 

"Det hade varit till fördel för romanen, om Krog hade utvecklat sina tankar om folkviljan, även om det hade blivit på bekostnad av slagsmålen. Nu ligger tonvikten på spänningen och i det avseendet har han lyckats!"

Ying Toijer-Nilsson, Svenska Dagbladet

 

"Niklas Krog följer på ett lyckat sätt upp sin succédebut från 1996, då han gav ut den historiska romanen Under Guds himmel, och förtjänar således att kvalitetsmärkas."

Peter Grönberg, Borås Tidning

 

"Säkert är att Niklas Krog kommer att slutas till alla fantasyälskares hjärta."

Jimmy Fredriksson, Bohusläningen

 

"Nu har författaren tagit steget över till fantasiberättelsens form, vilket verkar vara en lyckad manöver. Denna genre erbjuder ramar och spelrum för ett konstnärligt skapande och en berättarlust som Krogs."

Siv Illman, Hufvudstadsbladet

 

"Boken författare är ett geni! Historien flyter framåt på ett underbart sätt. Niklas har även lyckats med något närmast otroligt: att hitta på lagom realistiska namn. Läs även fortsättningen: En magikers styrka.

Linnea Åshede, Veckans BOKTIPS i Norra Halland