Recensioner, Jor & Ka:

"Boken är en verklig höjdare och när resan genom de 300 sidorna tar slut finns det mycket för läsaren att fundera kring."

Lars Karlstrand, Bibliotekstjänst

 

"Berättelsen är spännande och medryckande. Det krävs dock en viss läsvana för att hålla reda på alla de personer som förekommer."

Ulf Tegnander, Bibliotekstjänst

 

"Det är en mycket välskriven bok, vi dras med i historien, gråter och hoppas med huvudpersonerna. Bitvis är skildringarna fruktansvärda, med de känns samtidigt motiverade för att vi ska förstå hur grymt livet kunde te sig för vissa."

Helena Holmkrantz, Ystads Allehanda & Trelleborgs Allehanda

 

"Spännande nästan hela tiden."

Dagens Nyheters ungdomssida

 

"Niklas Krog är en sann berättare. ... Här finns drag av Hesse och hjältedikt, men författarens text visar prov på självständighet och lyskraft utöver det vanliga."

Jan Hansson, Svenska Dagbladet

 

"Boken är hisnande spännande och samtidigt realistisk otäck. Den för läsaren att fundera över rätt och fel, hur man bör leva och hur man når det goda livet. Den passar bäst för läsvana ungdomar, tretton år och uppåt."

Eva Bejhed, Bohusläningen och Dals Dagblad

 

"Detta är en rå och blodig bok och inte många sidor går utan att någon får ett svärd igenom sig. Men det är en fängslande skildring av en familj under trettio år, en familj som splittras av ondskan och råheten och deras liv leds in på olika stigar. ... Det är en stark bok."

Clas Stenström, 14 år, Norrkörrköpings Tidning

 

"I Jor och Ka kommer man inte alls lika nära pojkarna (som i Under Guds himmel - Niklas tillägg). Det är synd, för i boken finns ansatser till intressanta personskildringar, men de många utdragna krigsskildringarna skymmer sikten för allt annat."

Gunilla Borén, Dagens Nyheter

 

"Krog speglar vårt eget sekel i en gången tid av skräck. Därmed vill han tvinga läsaren att stanna upp och tänka över sina egna liv, inte bara rusa vidare utan att reflektera. Den här gången har han verkligen lyckats fullfölja sina intentioner: att skapa en berättelse med drive - och eftertanke."

Ying Toijer-Nilsson, Svenska Dagbladet

 

"Den mycket läsvärda berättelsens slut är öppet och överraskande och man kan ana en fortsättning. Den ser jag fram emot!"

Inger Hasselbaum, Östgöta Korrespondenten

 

"Niklas Krog visar i denna bok att han äger berättandets gåva. Med en friskhet och stort mod tar han sig an denna turbulenta tid i Asiens historia."

Dag Hedberg, Vestmanlands Läns Tidning

 

"Jor & Ka handlar om människans ofattbara ondska men också förmåga att älska, förlåta och leva vidare. Även om det här är en bok många kan tycka är hemsk så är det också en fantastisk bok om livet, om stora människor, förlåtelse och kärlek. Jor & Ka är något alldeles särskilt - en enastående bok helt enkelt."

Jan Hansson, Läseposten