Recensioner, Legenden om Tann - Dräparen:

 

"Kapitelbok. Femte boken om Tann och hans äventyr med Aina, skogsflickan och Bladhus, den vandrande eken, utspelar sig när vännerna är på väg att leta rätt på Ainas föräldrar. På sin väg över den stora slätten möter de klipptrollen, lite tröga, stora men ganska farliga varelser. På nytt prövas de tre vännerna hårt och på nytt reder de ut svårigheterna till slut.

Den här gången får Bladhus verkligen kämpa för sin överlevnad. Tann sätts på hårda prov och Aina får så småningom träffa sina sedan länge saknade föräldrar. Att vara uthållig blir livsavgörande, men Tann och Bladhus ställs inför svåra beslut och boken slutar dramatiskt!

Som i verkliga livet gäller det att veta när man ska fatta svåra beslut och ha styrkan att genomföra dem. Det har Tann, men här lämnas man som läsare och vill ogärna att historien slutar.

Språket är väl sammanhållet, enkelt men ändå detaljrikt. Det är lätt att följa huvudpersonen Tanns känslor. Johan Egerkrans illustrationer i svartvitt är i sin enkelhet fulla av rörelse. De fyller på spänningen i texten."


Bibliotekstjänst, Btj