Niklas Krog och Kitty, fotograf Peter Knutson

Niklas Krog föddes som lillebror till Jens i Lund år 1965. 1972 flyttade hela familjen till Stockholm, till ett område som heter Alvik. En stor blyghet gjorde att Niklas till en början begravde sig i böcker, sedan lurade en kompis med honom på en basketträning med Alvik. De följande åren spelade Niklas mer och mer basket. Det blev Pojkar A-landslaget, Juniorlandslaget och ett SM-guld med Alviks herrlag -86.

Driven av ett stort fantasyläsande satt sig Niklas ned i slutet av åttiotalet och började skriva En krigares hjärta. Det tog fyra år att bli klar och då återstod så mycket arbete att Niklas hann debutera med korstågsromanen Under Guds himmel (-96) innan En krigares hjärta till sist låg färdig. Den första boken var svårast och sedan har det bara rullat på, nästan av sig själv.

I dag bor Niklas mitt inne i Stockholm. Han skriver hela dagarna och han känner sig otroligt priviligierad som får hålla på med det han tycker allra bäst om att göra.

 

 

timberland outlet nb574 gucci bags reebok pump keds taiwan ray ban 2140 beats timberland outlet ray ban wayfarer ray ban 3025 ray ban 2140 keds taiwan