Niklas tycker till:

 

* Coolaste versionen av coolhet: Tydligen gör det fruktansvärt ont att bli tatuerad på insidan av armarna, så ont att många killar nöjer sig med att tatuera mönster på utsidan. En stor kille på mitt gym har enorma tatueringar enbart på insidan av armarna. Ingen annanstans. Bara de som vet hur det ligger till blir imponerade. Mycket imponerade.

* E-Types Free like a flying demon och Coolios Gangstas paradise är förmodligen de två bästa låtarna som gjorts. Madonnas Power of goodbye är inte så dum den heller. Och för er som blev mörkrädda av det kan jag berätta att Peter Gabriels Shock the monkey-album förmodligen är den bästa låtsamlingen.

* En kandidat - Sky, av Sonic.

* Ännu en kandidat - Beloved, av VNV Nation.

* Första filmen i Sagan om Ringen-trilogin är bäst. Kanske för att jag blev så himla glatt överraskad.

* Det stora blå är den film som berört mig mest. Några scener är så på pricken att jag förmodligen aldrig skulle ha återhämtat mig om jag varit tio år yngre när jag såg den. Överlägsen vinnare i tävlingen om bästa slut.

* Frank Herberts Dune (Arrakis, ökenplaneten på träffsäkert övertydlig svenska) är bästa bokserie, avlägset följd av Sagan om ringen.

* Martin Cruz Smith (Gorkijparken), är den författare vars språk jag helst skulle vilja behärska - man får hela tiden anstränga sig för att hänga med.

* Peter Hoeg kommer tätt efter. Lustigt - när jag blev rekommenderad Fröken Smillas känsla för snö misstänkte jag att det var en av de här vanliga, närmast ogenomträngliga böckerna som kulturskribenterna brukar älska att höja till skyarna. Och då blev jag ju glatt överraskad.

* Något tuffare/snyggare än Kevin Costner mot slutet av Revenge har jag aldrig sett. Och jag är varken homo eller ens bisexuell.

* Robin Wright Penn är den behagligaste varelse jag sett på vita duken. ('Message in a bottle')

Robin Wright Penn

Det här var ju kul. Fler åsikter:* Min bror Jens är den bästa bror man kan ha.

* Mamma Sonja och pappa Rolf är de bästa föräldrar jag någonsin haft.

* Pepsi Max är den godaste läsken.

* Vackra människor finns det många, men det som får mig att titta en extra gång är någon sorts inre lugn, en tillfredsställelse över att vara just den man är. Går dessvärre varken att köpa eller operera in.

* Det är resan som är målet, strävan som är belöningen. Alltid. Inte framkommandet eller segrandet.

* Att träna är den bästa terapi som finns. Enklare sätt att rena kropp och själ och skaffa sig en god nattsömn existerar inte.

* Kahlil Gibrans Profeten är en bok som alla borde läsa.


Tack för ordet

Max & pappa, Borgholm -94